BALAST ȘI NISIP
 
Componentul principal al nisipului este cuarțul, este utilizat ca material de construcție, ca materie primă pentru industria sticlei, porțelanului și pentru extragerea mineralelor din compoziția sa.
 
Balast
Balastiere proprie se întinde pe o suprafță de 20 hectare. Posedăm propria balastieră, deunde ne asigurăm materia primă pentru fabrica de beton.Pietrișul și nisipul necesar este excavat și clasificat cu aparate moderne, conform tehnologiilor europene.
  
    
NISIP (0-4 MM)

Prin nisip se înţelege o rocă sedimentară neconsolidată, provenită din sfărâmarea unor minerale, roci sau organisme şi care se prezintă sub forma unei acumulări de granule fine (0,063–4 mm)-sortat si spalat. Componentul principal al nisipului este cuarţul; mai rar conţine minerale ca: monazit, casiterit, diamant, safir, granat ş.a. Nisipul este utilizat ca material de construcţie, ca materie primă pentru industria sticlei, porţelanului şi pentru extragerea mineralelor din compoziţia sa.
  
MARGARITAR/PIETRIS (4-8 MM)

Margaritar rocă sedimentară , provenită din sfărâmarea unor minerale, roci sau organisme. Spalate si sortate  in intervalul 4-8 mm sunt cunoscute sub numele de margaritar sau pietris. Margaritarul este utilizat ca material de construcţie, tratament de drumuri, terasamente, inbracaminte din beton de ciment,betoane de inalta performanta, etc..
 
PIETRIS (8-16 MM)

Pietris rocă sedimentară, provenită din sfărâmarea unor minerale, roci sau organisme. Spalate si sortate  in intervalul 8-16 mm sunt cunoscute sub numele de pietris. Margaritarul este utilizat ca material de construcţie, tratament de drumuri,terasamente, inbracaminte din beton de ciment,betoane de inalta performanta, etc.
  
PIATRA MARE (16-32 MM)
Pietrisrocă sedimentară, provenită din sfărâmarea unor minerale, roci sau organisme. Spalate si sortate   in intervalul 16-31 mm sunt cunoscute sub numele de piatra mare. Margaritarul este utilizat ca material de construcţie, tratament de drumuri,terasamente, inbracaminte din beton de ciment,betoane de inalta performanta, etc.
  
REFUZ DE CIUR (>31 MM)
Piatra rocă sedimentară, provenită din sfărâmarea unor minerale, roci sau organisme. Sortate peste 31 mm sunt cunoscute sub numele de refuz de ciur. Margaritarul este utilizat ca material de construcţie, tratament de drumuri,terasamente, inbracaminte din beton de ciment,betoane de inalta performanta, etc.
  
BALAST (0-63 MM)

Balast optimizat este un amestec de pietriş cu nisip, de obicei de natură sedimentară utilizat în construcţii pentru terasamente, umplutură sau ca agregat pentru betoane.

Ultimele Proiecte

Proiect în derulare

Centrul Nou Satu Mare

Proiect în derulare

Transormarea zonei degeradate Cubic

Proiect finalizat

NEPI Satu Mare 2018

Proiect în derulare

Centura Satu Mare

Proiect în derulare

Amenajare terminal transjudețean - Translocal

Proiect în derulare

SC BULLS MAN SRL

Proiect finalizat

Sc Lemnconfex Srl

Proiect finalizat

IRON COMPANY SRL

Proiect în derulare

ASOCIATIA CLUB SPORTIV MARARFESZEK-GODAKO OKOLVIVO SPORTKLUB

Proiect în derulare

MUNICIPIUL CAREI, JUDETUL SATU MARE